Maskinuthyrningsjätten Ramirent gör en strategisk satsning på sin supply chain och väljer NYCE.LOGIC för ett digitalt helhetsgrepp kring sitt centrallager. WMS-systemet är redan implementerat och effektiviserar hela vägen fram till kund.

– Det har varit väldigt spännande att digitalisera centrallagret hos en så pass stor och ledande koncern som Ramirent. Med vår lösning effektiviserar Ramirent alla led i sina lagerprocesser och kan leverera en ännu högre servicegrad gentemot sina kunder, säger Magnus Nygren, VD på NYCE.LOGIC, ett bolag inom Visma Retail.

Den nya WMS-lösningen ger realtidsinformation om varje produkt på lagret, så att Ramirent kan leverera produkter till sina kunder på ett snabbare och säkrare sätt. Information om produktens fysiska läge, orderhistorik eller status ger Ramirent full kontroll över sina tillgångar och var de befinner sig i processen: inkommande, på service eller redo för uthyrning.

– Vårt nya WMS från NYCE.LOGIC stärker våra lager- och logistikprocesser något enormt. Mycket har tidigare lösts med papper och penna som våra främsta verktyg. Nu blir vi extremt effektiva, och våra kunder står som stora vinnare eftersom de kan få tillgång till vår utrustning snabbare, och framförallt har vi mer avgörande information om både när och var, säger Oscar Edholm, CIO på Ramirent.

Ramirents centrallager ligger i Kungsängen utanför Stockholm, där det nya WMS-systemet omfattar ett område på över 20 000 kvm. Varje produkt, från stora anläggningsmaskiner till små kablar, har en egen identitet i logistiksystemet, vilket öppnar för stora möjligheter vad gäller samordning och effektivitet.

Ramirents satsning på supply chain är ett koncerngemensamt beslut, där en digitalisering är planerad även i Norge och Finland.