Kjell & Company

Kjell & Company säljer tillbehör till hemelektronik och är ett av Svergies mest kända varumärken inom detaljhandel. Bolaget som etablerades 1988 har haft en snabb utveckling och bedriver idag försäljning genom 87 butiker i Sverige, 7 butiker i Norge och på nätet. 2014 uppgick omsättningen till 1,04 miljarder SEK och företaget har närmare 800 anställda.

Varför WMS?

2010 upplevde Kjell & Company stor utrymmesbrist på sitt 7000 m2 stora centrallager. De använde sig av pappersbaserat plock, fasta lagerplatser och företaget växte fort. Möjligheterna var att flytta lagret, optimera i de nuvarande lokalerna, eller lägga lagret hos en 3PL-aktör.

 

Lösningen

Kjell & Company valde att investera i NYCE.LOGIC WMS – 5 år senare och med 50% i ökade volymer är de kvar i samma lager. I samband med implementationen av NYCE.LOGIC började man även använda Pick By Voice, i tillägg har de idag 12 lagerautomater på lagret. I filmen brevid kan du titta närmare på lösningen hos Kjell & Co.

Nyckeltal sedan implementationen av NYCE.LOGIC
  • 50% ökad effektivitet i pallplock
  • 85% ökad effekivitet i kolliplock
  • 80-90% ökad plockeffektivitet i småplock
  • 14 gånger fler ordrar per plockrunda i B2C-plock
  • Minskning från 800 m2 entresol till 80 m2 i hissautomater

Vill du se mer av NYCE.LOGIC?

Boka en kostnadsfri webdemo av NYCE.LOGIC, en förutsättningslös diskussion som garanterat kommer lämna er berikade med idéer och tankar om hur ni kan förbättra er lagerhantering.